Translate

Tuesday, February 5, 2013

Shopping2 warehouse sales... =)

Bila mama gila shopping harus ada pengikut supaya mama ada reason to balik awal sebab pengikut dh bosan with aktiviti shopping and hendak lagi best bila we are difference gender...menjadi beb.

Inilah cerita aku and Irfan, bila keluar outing tu...suka kan nk window shopping pastu lelama pegang2 barang and belinyer idok...dok asyik membelek2 saja. Budak lelaki...tau jelah, bosan kan dok tgk maknyer pegang..belek2 and letak balik pastu gi tempat lain repeat benda yang sama... sudahnyer dia pon cakap...
kalau mami nak..jomlah kite gi bayar ni asyik pegang pastu letak balik..pegang pastu letak balik...bosan Irfan tengok tau...

Ni kami gi shopping warehouse sales kat Puchong...
warehouse sales for Babykiko brand. worth it sangat lah sebab dapat murahkan...alah kalau setakad beli untuk basahan ok sesangat... but ada juga orang malu nak pi warehouse sale ni...yer arr baju out dated kan bukan new arrival.

For me, i don't mine for that yang penting sekarang lagi banyak saving bila beli time macam ni.
Aku belajar pon dr member opis...serius...aku tabik giler with her part of saving money.
Anak perempuan dia most of the baju is beli 2nd hand je...memang hebat lah xmacam kite ni, 1st anak bermewah bagai nak rak (refer to diri sendiri)...aku ingat lagi, time Irfan dulu...baju is 80% brand Babykiko...shopping kat mana??SOGO, JUSCO etc and sorrylah nak beli baju cap pasar malam bagai but bila dah tak muat kite pas bagi orang lain sudahnyer...baju yang cantik2 depa buat kain lap je...membazirkan.

So now...belajar saving money ke arah yang lebih bermanfaat gitu =)
I with Irfan...

Tengoklah ...berderetan kereta meraka2 yang pergi ke warehouse sales ni.

Kite shopping gak kat on9 and mall cuma for baju basahan kite pakai yang warehouse sale kalau nk buang pon xsayang sebab murah ken..

Lepas ni nak aim warehouse sale brand Disney and Puren pula.
Ikut kawan2 yang pernah gi warehouse pureen memang berbaloi giler sebab sehelai boleh dapat rm2, rm5...wah!! really cheap meh?? must have that experience ni.

#Jangan malu untuk berjimat yer kawan2 =)

Xoxo : LoveRazila
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA