Translate

Tuesday, January 28, 2014

ATF2014 - Day 2

 Ni story pasal day 2 pula... sapa2 belum baca pasal day 1 boleh baca di SINI ye.
Day 2 pon x kurang pack programnya... semput napas pi atas...kejap2 turun bawah...naik atas balik, sib baik ada eskelator , kalau tidak...amboi peluh jantan pon boleh keluar weiii.


 Sesi membaca program sambil2 buat plan what to do today...
Sape yang nak di visit today.

Gambo2 berikutnya adalah gambo dalam exhibition ni yer...
Cuci mata yoo... x larat makhincik nak expalain dah =p











 Tempat melepaskan lelah sambil study the program...
Kita minum duluuuuuuuu!!


 Anantara Hotel...


 Meh...sambung melepak kat sini...
Singgah sini sebab suka tengok depa mengurut pakai pahat + penukut tu...
Kali ni SIFU dia mai turun sekali...semalam yang hok sami tu je kan...Lani SIFUnya kot yang wear black tu.
Macam best je kan...


Jom... follow me pi survey port baru seafood di Kg Buntal, somewhere Santubong.




 BCCK - tompek kami berkampong.


 Belambak2 bus.

Slot petang aku x join, so aku heading to Santubong 
Mak drive sorang2 je...
View berikutnya adalah pemandangan way to Santubong.
Motif pi sana?? I nak cari port baru for seafood.

 Suka sangat jalan sini sebab HIJAU.


Berkabus...

 Puncak Gunung Santubong...
Cerita pasal GUNUNG SANTUBONG.

 Kalau korang perasan kan... Dari hujung jambatan ni...kalau dilihat, boleh nampak macam orang sedang baring siap boleh nampak macam lekuk di bahagian mata, hidung, mulut leher & badan... one day, aku akan snap angel ni as a proof ape yang aku lihat =)
Pray for me, nak mai Kuching semula =D


Kat KL ada jumpa view macam ni??? Ada???


Ops! nak singgah Kg Buntal, sebab ada agent Kuching cakap... kat sini ada restoran seafood HALAL so Menteri Besar Sarawak selalu makan kat sini.
Moh kiteeee.
Aku rasa, uncle ni baru balik dari memukat kot...
Kg Buntal is perkampungan nelayan so hasil2 seafood adalah fresh gitu...

Alhamdulillah...finally sampai juga kat Pantai Kg Buntal.
Layan!!




Ok2...ni port baru for seafood lover like me... (^_~)

Ni satu lagi... x ingat nama restorannya... but it's side by side je.
Kalau uols pernah taste makan kat sini, jangan lupa bagi link story korang...I nak visit n baca you.
Nak tengok review by koranglah kan....



Nak bergambar kat luar malu.... aku pi snap gambo pantai pon orang look me weird, hemm so selfie je lah!.

Because the name od Kg Buntal so... trademark adalah ikan Buntal =)

Sejauh mata memandang....


Ni satu lagi port.
Orang Kg kat sini yang cakap... sini HALAL sebab ketua menteri Sarawak memang biasa turun makan seafood kat sini.
Hemm aku x sempat nak turun tanya...so lalu nak snap pic je lah... next visit, insyaallah akan ke mari semula. Harap2 memang HALAL sebab mengikut kata makcik yang bagi tau port seafood tu...tukang masak adalah melayu sarawak. Hemm xper, kite akan buat side visit....
View of Kg Buntal.


Ni macam jetty tau... banyak hasil2 laut and hutan dijual di sini.


Korang rasa ni ape???
Aku tgk macam Eel/Belut...ke ape ke???




Ni... pemandangan padang Golf Damai =p

Yeah!!! dah kat waterfront sudah.



Among of view ... celebrate CNY di Kuching....
Ada lion dance. MIHMIHMIH.


Thanks for visiting =D
Ok Babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA