Translate

Tuesday, August 5, 2014

Cerita Raya 2014

Assalamualaikum! 
Selamat Hari Raya pada korang semua... maaf zahir dan batin..
kot2 ada yang tersinggung ke baca apa yang saya tulis =p

Celik pejam, celi pejam..dah seminggu kite berhari raya...Hemm cepatnya masa berlalu.
Aku pula...kemain lama x buat entry...sebab ape?? Nak kata buat biskut raya...hemm memang taklah kan,  tahun ni pecah rekod, sebalang biskut raya pon xder.  Hehehe kalut dengan macam2 hal sampai lupa nak order biskut raya =)
Entry banyak dalam draf tapi M.A.L.A.S nak taip entry. Hehehe

Update sikit...hari terakhir ramadhan 2014.

Eh..kaki??
Hehehe saja nak tayang yang seliper pakwe saya dah rompong tumitnya so dipendekkan cerita, dah sampai kg barulah pakwe ku request nak selipar baru...pastu lagi best request nak brand Dr.Cardin.
Yapadah!! Mana nak ku cekaukan brand tu kat kg ni yang oit!!

That time shopping kat OU x nak pula request nak selipar Dr.Cardin, padahal OU tu...ada sebiji tu butik Dr.Cardin...sajalah kan, nak kasi bini dia yang chomel ini STRESS! >,<...  
End of story... selipar brand kedai cina sudah. Hahaha, kalau kat kg ni..x yah nak beranganlah nak cari brand2 tu..memang x de punya... =)

Suasana berbuka terakhir untuk tahun ni yer...
Gambar lain ada tapi x sesuai sebab x berhijab memasing =)

Aku, raya tahun ni paling banyak hal pelik kami buat. Hehehe, biasanya malam raya tu lepas berbuka dengan family mertua, tolong2 sikit kat dapur, pastu main bunga api kejap pastu cabut balik tidor rumah mak sendiri...tapi tahun ni, kami bermalam rumah mertua. Sib baik bilik kami kosong so selesa sikitlah kan tidor di bilik atas katil sendiri =p

Nak dijadikan cerita... takut berebut and lambat dapat turn mandi...dalam jam 2.30am tu aku dah siap2 mandi. Hehehe,,gosok gigi segala sebab nak tidor kan so by 6am tu memasing dah in Q nak mandi...aku?? Hemm cuci muka and gosok gigi semula..x mandi dah. Hehehhe (reason utama x lepak rumah mertua malam raya adalah, kes malas nak berebut take turn nak mandi =) Hihihi) Routine kami... malam raya tidor rumahmy mum, by 7am dah sampai kat rumah mertua with berbaju raya =p

Ok, jom masuk story raya pula...

Bertiga je...2 lagi missing =0

Semua dah comel tapi si Aryan pula tertutup mata...x taulah dia pakai songkok pesen tutup mata kot =)

Tengok Aryan =,= mata hilang jugak.

Agak sweet tapi x berapa molek. 
Hehehe

Ok..ni baru rasa menarik.
So this year thema is royal blue and the best is...ramai pula kawan2 FB dengan thema yang sama juga. Hahahha...oklah, meriah gitu.
Pilihan warna by Irfan.

Jom layan cerita raya kami.... selamat hari raya semua =p
Atok bagi duit raya...cucu bagi atok bunga api =)

Iman pula lagi syiok, sape bagi duit raya je dia buang...gamaknya bosan kot salam dapat angpaw...salam dapat angpow =) Awal2 dia  pegang...hujung2 tu semua dia lempar.

Duit raya untuk atok =D

Eh..my photo pon ada =)
Credit untuk anak buat my pakwe, rajin snap gambar.


Ahaks!! banyak dosa tuuu, so minta maaf betul2.
Hehehe...bukan lakonan, tapi betul2 kejadian...candid photo ni, sib baik sweet =) 

Aceceh...cium tangan gitu ^_^

Yeah!! semua orang get duit raya =)

Anak sulung minta maaf...

Dengan Iman pula...

Ok.. yang ni sweet sangat, budak ni tetiba suh aku pejam...
Mummy..kejap mi, cuba mummy pejam kejap...
Nape aryan...
pejamlah kejap...
*mak pejam mata*
Rupanya tolong ambil bulu mata yang jatuh. So sweet lah kamu ni aryan, notty kamu tapi sweet jugak =D

Meriah macam ni pon masih ada 5 family yang xder kat sini...turn balik rumah mertua dia orang.
Cuba bayangkan..kalau malan tidur tu, setiap ceruk rumah ada orang tidor. Hahahha tapi best tau...

Ni belajar main monopod dengan my niece...
Depa ni memang sweet...


Bergambaran di luar rumah gitu.



Iman muka boring. Hehehhe

Ok last...dah cukup, jangan layan mak anjang korang yang weng ni.
Hihihi...

Ok...pinjam anak orang bergambaran...

Ada gaya nak jadi mak balik ker???

Picnic kat branda rumah...so marhaban pon makan kat sini...senang kerja kami =)

Bergambaran dengan kak ngah...
Tudang saya and Iman is tudung satu set ye... tudung ibu dan anak tapi iman kurang selesa pakai tudung berawing so tudung tu, aku dah selamat bagi pada anak sepupu sebab dia suka sangat nak pakai tudung tu so alang2 Iman pon macam x berapa nak pakai so bagilah pada yang suka pakai yer dak =)

Argh!! my adik ipar slinap kat belakang, mana aci hoi =p

Ok...potrait raya kami in 2014.

Semoga berjumpa lagi di raya 2015, insyaallah.



Thanks for visiting =D
Ok babai.




 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA