Translate

Wednesday, August 20, 2014

My Lovely Patient =p

Assalamualaikum!
Sambungan dari [SINI-cerita-emergency]
Chak!! pakwe pakwi gitu =)
Dating di hospital...kelas!! ko ada???
Hohoho

OMG!! muka foyo sangatlah!! (^_~)

Ada yang tertanya2, ape pasal admit kat hospital goverment instead private hospital?
Hihihi...kompius korang eh???
Mehlah aku state reason why gov not private eh...
Sebab2nya:

1- kalau ke private, mesti gatal nak minta 1st class sebab sebilik sorang kan so boleh menunggu si pesakit...dah kalau aku tunggu pakwe ku kat hospital, sape nak urus anak2 kat rumah???Aku kan xder maid. Hemm budak2 sekolah =(  

2-kalau send ke private, of couselah anak2 ku budak2 bawah 12tahun boleh melawat so, agak2nya kalau anak2 aku tu melawat apaknya, hendak ke depa tu balik?? Hemm memang tak lah kan...so memasing nak cuti jaga apaknya kat hospital?? Ish! rentikan...
so kami dah discuss masing2 setuju duduk kat gov je tapi kalau ada perkara yang x best happen so kite transfer ke panel insurance hospital =)

itulah antara perkara penting yang perlu dipertimbangkan dengan sewajarnya... siapa tak nak duduk kat private, cuba cakap.. dah korang bayar bulan2 insurance kalau x pakai pon rugi kan so...time macam nilah patutnya pakai tapi sebab macam aku, anak2 sekolah so priority is anak2 sekolah.
Malas nak biasakan anak2 cuti sekolah sebab hak remeh-temeh macam ni takut jadi terbiasa so anak2 naik mua pula karang =)

Ape pon ikutlah pendapat masing2...
Ada pro and contra setiap pendapat =D

*My love dah discharge dah...tu pon ada issue gak pasal service but tak nak havoc kat dlam blog, let's us je yang tahu =) hope tak delah jadi hal2 buruk di kendian hari. AMin!!

 Thanks for visiting =D
Ok babai.


 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA