Translate

Wednesday, August 27, 2014

Raya ke-6 (2014)

Assalamualaikum! 

Hai korang!!! Hari ni last nak cerita pasal raya lepas ni no more. Hehehe
Ni hari ke-6 raya... last day raya for us lah kan sebab lepas ni memasing busy nak bertugas semula =)
*Cik darling ku dah bertugas since Hari Khamis lagi...

Last day raya di kg ni, kami decide nak ke rumah family angkat kat Kg Bagan Terap, Sg Panjang.
Perjalanan is almost 40 minit juga sebab kami bersantai2 je memandu.
Here we go!
Last layan gambar raya kami...
Mem besar kene duduk belakang...
Seat depan ada budak kongker... budak sorang tu memang x kasi chance mak nak dekat2 manja2 dengan apaknya. Huh! 

Owh my little darling Iman..
Iman, ko x yah buat muke macam tu..buat selamber jerk sebab mummy mu memang suka selfie =p
Tak yah muka pelik sangat lah!

Tak de kerja nak buat jadi mem kat belakang so sukati selfie sana sini.

Dah selesai beraya rumah family angkat tu..moh ler pulang sebab lepas tu nak terus balik rumah sendiri..
Dah cuti seminggu tu, x reti2 nak balik rumah sendiri...anak2 esoknya nak sekolah. 
Otw balik rumah mertua nak ambil kereta lagi satu, terjumpa gerai yang jual jagung mentah, mencari jagung yang dah siap rebus tapi xderlah pula so belilah jagung mentah also air tebu so budak sorang tu dapat tebu raw...menjakun sekejap...anak2 ku mana pernah makan sugarcane yang raw macam tu =)

tengok!! batang tebu pon dia cium. hahahha pastu belajar cara makan/gigit tebu.
Siap cakap dengan I... mummy sedap mummy,rasa manis macam air tebu tapi sikitlah..kene gigit dan hisap lama2 baru dapat air tebu...rugi mummy x dapat makan tebu ni...manis!!

Alah..ko x tahu, omak ko dulu kecil2 puas mengkokak batang tebu tau...arwah pakngah dengan paklong korang yang suka bagi tebu...kongsi dengan omak mu =)
#Budak zaman sekarang mana nak merasa pengalaman macam kite dulu2...kesian!!!

My profesor...Irfan
#Nampak!!...hp dia mana nak tinggal kat rumah, dok usung sana sini sebab nak main game =(

Dialog adik-beradik:
Aryan: Irfan...irfan...irfan tak nak makan tebu ni ke?? sedap!!...daddy dah buang kulit dah..kulit dia keras..x boleh gigit...sakit gigi. rasa irfan..sedap, rasa macam air tebu.
Irfan: Minta rasa sikit je.... (lepas gigit sikit dia pon komen) tak nak lah Yan, x best, rasa macam ada sampah dalam mulut (serpihan hampas batang tebu) baik abang minum air tebu lagi sedap...senang je...sedut x yah nak hisap2 nak gigit macam Aryan.

Perbezaan pendapat si abang dan si adik, si adik lebih suka mencuba sesuatu yang baru, si abang lebih suka dengan ape yang mudah dan simple...kurang gemar nak mencuba sesuatu yang baru.


Yeah!! Iman dah sampai syorga!

Sampai rumah mertua, sekali hubby kata kite balik petang sikit...abang nak rehat kejap, ngantuk.
So my mak mertua pon tolong rebus jagung tadi, when her son bangun...pekena jagung setongkol terus challow balik sg buloh.

Dan kami pon berasingan kereta... si boboi semua naik kereta daddy...my girl sorang2 kat belakang.

Ok...mak supir ready to go...

Eh!! si bebear Iman duduk depan tapi kejap je pon minah tu jaga je terus mencari si bebear dia...so leave me alone drive sorang2 kat depan, Iman kawan dengan bebear kat belakang...
Alhamdulillah minah tu behave pula kali ni..biasa kalau dia sorang kat belakang mulalah menggelupur nak ke depan tapi balik tu ok je...berhenti sebab nak bagi biskut pastu nak past susu.

Ok...tamatlah kisah raya kami yer...
Sambung cerita raya di lain tahun pula (^_^)


Thanks for visiting =D 
Ok babai. 




 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA