Translate

Tuesday, September 2, 2014

Wedding Wanie, My BFF (^_~)

Assalamualaikum! 

Ehem..ehem.. Nak sharing berita gembira...as a friend, of couse I tumpang gembira... as a tuan punya badan haruslah double gembirakan... =)
#29082014 - alhamdulillah sah bergelar Puan kepada BFF saya ~ Wanie.
Tahniah Wanie!! welcome to my club dear =p

Meh lar...nak story sikit pasal my BFF ni.
Mula kenal dia sewaktu belajar di OUM time buat degree dulu, sama2 satu couse buat mastering IT.
Dari awal masuk sampailah kami habis lain2 semester but alhamdulillah jodoh kami kuat so sama2 melangkah atas stage yang sama pada hari yang sama sesi yang sama juga =) di Convocation / Graduation Day OUM ^_^.
Kawan sama2 berjaga malam untuk siapkan assigment.
Kawan sweet chill and kawan travel bujang gitu.
It's all about my Wanie:
PRE-GRADUATION DAY
GRADUATION DAY'S
HOBBY KAMI YANG SAMA - DSLR
TRIP KE BINTULU bersama Wanie
BERCUTI KE KUCHING BERSAMA WANIE
#Ni jelah aku bagi link...nak baca yang lain uols boleh cari Wani kat ruangan search so berderat2 pasal Wanie ni akan keluar =)


Now, back to reality lepas thrown back memory =p
Jalan2 ke parking...

Kasut saya pegang tu exclusively kali ke-2 saya pakai after dinner sang suami that day...

Date : 30/08/2014
Venue : Dewan Masjid Muadz Setiawangsa

Kami sampai tu ngam2 Wani dah siap makan so x dan nak berborak and bergambaran, hendak lagi tup2 time peluk dia say congratulations tu...rasa sebak sangat sampai bergenang air mata =,= tak tau kenapa...so x kan nak bergambar time2 macam ni kan...x Syesyuai ye...

1st time saya tengok husband dia...
Time bertunang last year pon saya x dapat hadir atas urusan family so inilah kali pertama berjumpa dengan sang suami Wanie =)

Dia bergambaran di atas pelamin... kami makan2 kat bawah dengan anak 3 orang...OMG! bersabar sangat =)
Iman ok...Irfan ok yang x berapa nak ok si Aryan...alahai, semput napas tengok perangai dia yang awesome sangat! Lari sana sini...buat macam rumah sendiri je...

Menu dia sedap...
ada ayam goreng rempah berlada kering kalau x silap. daging masak hitam, acar buah dia pon sedap cuma agak pedas bagi saya, ada papadom... dll.
*Mak Wanie siap kirimkan saya nasi with ayam goreng tu tau...segan I. Orang lain bawa ole2...I siap extra nasi kenduri lagi. Hehehe...thanks makcik =)

Family kecil Wani yang kian membesar =)
Yang x kawin lagi is Adik lelaki Wani yang kiri sekali.
Sebelah adik Wani is Abang Wani, sebelah Mak wani is akak ipar wani.
Anak buah baru sorang...hope so next year your anak pula yer Wani, amin!!

Mak nak makan kenyang2 so kasi anak dara ni makan sendiri and inilah hasilnya...walaupon banyak yang masuk mulut tapi lagi banyak yang keluar pinggan dia =)

Dia makan sweet pula...habis meleceh baju. Aduhai...

Nilah muka mak dengan 3orang anak =)

Dah selesai makan....moh ler bergambaran dengan pengantin sebelum pulang...

Take turn ye...

Susun atur sat atas pelamin =)

Gambar x berapa nampak =(
Agak sedih tapi alhamdulillah...oklah daripada tak ada langsung kan...

Last kopek...yang ni taken by Irfan.

After that bersalaman dengan pengantin and kite chalow balik.

Ada sudut candy di situ, so my anak2 layan coklat cair with the biskut....

Owh...busy betul mak beranak 3 ni...si anak dara kerjanya nak berjalan sorang x nak berpegang problemnya...suka sangat tersandung kaki sendiri pastu jatuh. Hemm lutut tu kalau tengok dah banyak naw parutnya...

Nampak x bontrot a.k.a nasi kenduri kiriman mak wani =)

Selamat Pengantin Baru!!
Tersemat di situ, gambar arwah ayah wani yang baru meninggal on july that day...
Al-Fatihah.

Hoi...hoi...hoi...mana semua orang pergi ni??
Nampak mak sorang je...lagi 3 orang nyorok belakang seat =)

Balik dari kenduri ni kami terus ke kg pula to pick up my parents in law bawa balik rumah kami...
Esoknya ada kenduri lagik!
Ampon...makan free hari2 memang heaven sungguh...
Owh my perut...


***SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT PASANGAN WANIE DAN ISMAIL, SEMOGA KEKAL BAHAGIA HINGGA KE JANNAH.***
Harungilah dugaan dalam berumahtangga ni dengan sabar dan toleransi...kene sentiasa ada communication between uols... All the best!
For my lovely BFF Wanie, selamat bergelar PUAN, selamat memegang amanah sebagai isteri yang solehah...insyaallah. 
Lastly, semoga persahabatan yang terjalin ini...berterusan hingga akhir hayat kite. AMin!!

***I'm gonna miss the trip lah lepas ni ye Wanie =)***
#Lai...lai...sape free nak teman saya berholiday pula lepas ni...mari2...trip bujang hokey =D


Thanks for visiting =D
Ok babai.



 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA