Translate

Thursday, December 17, 2015

Shopping Beg Sekolah dah ON!

Assalamualaikum!

Owh Iman, orang semua cuti sekolah dik...awat u pula excited nak pi sekolah??? All school close sayang.
Disebabkan Iman ni anak perempuan sorang setakad hari ni makanya dia ni agak kuat membentak...x kenan betul peel satu ni...dia kalau dia nak tu..yg tu gaklah dia nak, boleh nangis guling2lah atas lantai, macam anak2 lain tak...habis2 teruk pon dulu si Aryan, nangis sampai duduk bersila atas lantai.  Ragam anak2 sangatlah berbeza satu dengan yang lain...

Hari tu pi ambil jam mertua yang pi repair pastu lalu kat kedai ni... singgahlah pula bi si iman nak beg sekolah katanya...
Jom tengok keletah dia camne dia pilih beg dia... next year , she was turn to 3years, nak pi sekolah dah.

Mula2 nak ni, ai cakap to big sebab beg tu 3/4 from size body dia..sesuai utk budak sekolah rendah.

Ai berkenan dengan yang ni...haih, cute kannnnn...slightly mahal sikitlah rege dia but xdelah sampai seratus pon...brand swan...ahkak suka tgk tapi budak ni x minat =(


Sebab hari2 bersama si abang aryan tengok robokop poli makanya dia pilih gambar ni...adoi siap tunjuk kat mak amberlah apelah,,,mak x taulah dik..mak x minat katon tu =)
Sib baik ada versi pink, kalau x dia nak yang warna biru...hoit, sudahlah gambar katon boy warna pula biru..takut orang ingat awak pakai beg abang je. HEHEHHE

Tapi...taaadaaaaaaaaaaaa!!! hasutan ai berjaya, sophia jadi pilihan sebab mummy suka tengok katun sofia first tu...cumel sangat....
dan, dengan senang hari budak itu balik pakai beg baru...x sempat tanya daddy boleh beli tak, terus bayar sebab dia dah sibuk nak keluar kedai nak balik ^_^


Masuk kereta dia cakap dia ngantuk, nak sleep...minta susu pula...alahai, mak x bawa susu spare sayang, Pujuk2 dia diam...mak pusing pandang balik...aik!!! dah lelap dah budak kenik tu =p

I pandang u, u pandang ai ye ... demam yang membawa dari kg terus baik lepas tu.

HIHIHI demam nak jumpa doktor cantik and nak beg sekolah baru rupanya ^_~

Kelmarin ada kami dah siap shopping baju sekolah budak cuma sekolah ugama punya baju je lom beli.  tengoklah esok lusa camne...kalau free boleh gaklah lari jap pi beli baju budak kurus tu =)

Tahun 2016 ni berganda pakai duit untuk sekolah...tadika Iman je dah cecah 1.5k, tu lom abang punya buku sekolah ren and sekolah ugama lagi tu...transport pon dah naik sepoloh hinggit..dengan bantuan rm100 dah kene potong + GST charges...adoi, pitam pikir...HEHHE tapi yer arr...rezeki anak2 kan, kadang2 tetiba eh..ada duit lebih boleh saving sikit2 =)

Syukur alhamdulillah dengan rezeki yang Allah dah beri, bakal diberikan akan datang...alhamdulillah.

Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA