Translate

Monday, March 11, 2013

Bila jam tangan lemau...

Hehehe...entry dah basi tapi nak buat entry gak sebab dah berkurun dia duduk dalam draft folder.
Well kejadiannyer adalah sebelum saya bersalin.
Entry bersalin akan saya share later k...got suprise =) tunggu!!!!

Ni lah cerita pasal jam tangan saya lemau.
Lemau seperti saya juga ^__^
Like owner gitu.
Korang pon tau, aku ni sepisis manusia berjam...kalau xder jam aku boleh jadi meroyan nak tgk jam.
Jam kat tgn memang ler 24jam sehari berada di tangan saya sbb saya bukan minah yang suka tukar2 jam ikut hari ker ikut tema baju ker...sorry that is not me.
Aku akan swift sekejap jam tangan lain bila ada special event je otherwise...aku lebih suka pakai jam mcm ni, boleh melasak.
Nak dijadikan cerita syahdu, pagi tu sampai opis saya perasan...awatlah jam saya berkabus...PELIK.
so saya buka...bio jap atas meja pastu bila tgh awan dlm jam saya tu dah hilang...saya happy terus pakai balik pastu kan...kan...kan... 5-10minit lepas tu, awan tu datang balik daa.

Terus whatsapp mr darling...wink...wink... nak request fund for new watch. Muahahaha tapi dalam hati memang sayang kat watch ni sebab baru pakai dalam 3tahun ko...jam ni mr darling bagi during aku pregnant si dak Aryan tu =)

Nampak x awan kat tengah tu?? Ni lepas dibiarkan dalam h/bag selama beberapa jam.

Memula mr darling suh simpan dalam bekas beras, kekonon nak buang wap tu ler...menjadi kau tapi bila pakai balik, huh...sama jugek.
Mr darling pula outstation...so dia suh aku pi survey watch ape yg aku nak.
Hoyey...dah dapat green light tapi xtau nak choose what brand.
Haiyah...so susah. Ingat tak nak pakai brand Roscani dah sbb dah memang selalu sgt pakai brand tu. Kekonon nak ler tukar brand lain.... kawan ada recommend brand TITUS. Korang pernah dengar??
Aku sumpah xpernah dengar =)
Memula aku ingat kawan aku tu salah eja...kot2 nak eja TISSOT pastu keypad hp tu auto select TITUS, tapi bila keep tulis mende yg sama terus tanya...memang ada ke brand TITUS ni?? sengal kan aku ni. HEHEHE xpercaya cakap orang. Grrr

Ni aku survey kat OU... ada butik dia kat sini.
Aku suka yg depan sekali then terus request kat mr darling and as expectation...dia xmau belikan sbb jam ni lagi mahal dari harga jam dia. KAHKAHKAH...
Jam dia less 5k...jam yang aku request ni 7.5k, gila babun mamat tu nk belikan. 
HAHAHA, I dah agak dah =(
Xper...one day nak beli gak...konon2 tanam dalam hati...puii nak beli pakai duit sendiri...sayang wow tapi kalau darling tolong bayarkan pakai duit dia...i lagi berdouble tripple sayang you =)

Dah2 ... tutup buku TISSOT tu, meh2 nak tunjuk jam TITUS tu. Adalah wei, cantik kan... tapi I xdapat beli sebab jam model mcm ni xder saiz kecik pastu surface dia yg model ni bukan sapphire :'( 
Down terus...ingat nak terus sambar dah sbb murah...less then 1k. Yang patent aku pakai ni dalam 700+ but less 800 gitu. Cun kan?? tp to big with my hand =( 
Model ni nampak up to date... i like but not so suitable with the size.

Orait...yg ni patent klasik. Harga dalam 600+ and below 700
Surface is sapphire, i like but the patent to out dated for me pastu black jugak kat belah dalam tu...like yg lama lor so xderlah aku membelinyer.
Ni aku tgk kat kedai ape tah...femos gak kedai ni...byk branch. Aku survey kat branch OU.

Huhuhu sedih sangat ko.
Mr darling dah suh gi butik same brand dia tapi malas arr sbb kalau gi sesorang xbest, HAHAHA.
Ape ciri yang aku cari bila beli watch??
1- 5ATM water resistant
 (sebab aku manusia yang bawa mandi jam bersama2 so 5 ATM just nice for me)
2- Surface - Sapphire
(sebab dia lebih tahan calar balar)
3- Worth it for money =)

* Kesudahan cerita jam tangan ni adalah...cek pi anto balik kat kedai cek beli sebab cek cari2 watch baru tapi xder yang berkenan, maybe tukang pilih paten tidak bersama2 kot.
So i suh dia tgk n repair ape yang rosak...but tokey tu kata xder yang rosak, rubber yg kat ring cover tu pon masih elok so dia service kenelah RM5 je. KAHKAHKAH... sgt murah ken =)
Sampai sudah masih elok lagi...tokey tu cakap maybe jarum utk tukar date tu ... lock xberapa betul tu pasal ada awan nano dalam watch aku. HEHEHE.
Sekian =D

Xoxo : LoveRazila
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA