Translate

Thursday, February 13, 2014

Bertuah punya anak!!







Inilah rupa ku pagi ni.  Amarah tu membuak2.
Tahap kegeraman tu x yah nak cakaplah...
Comel x muka budak geram kat sebelah ni?? Cute???





Gitulah... ni kesah I pagi ni yer...
Hemm my mum punya story....
Semalamkan... kami gi Hospital Selayang due for appoinment kan.
All in order kata my mum...oklah since I pon xsesuai nak masuk bilik dressing to meet doctor, makanya I pon telan jelah segala info yang mak bagi sebab dia sorang je kan ada dalam bilik dengan doktor...

Mak cakap, luka tu not so good enough so doctor offer to warded...my mum x nak, dia cakap nak stay kat rumah je.
I cakap gak, nape x nak duduk ward?? Since depa lagi boleh take care mak? Mak cakap...sakit tangan kene cucuk tu x hilang lagi (kes pasang drip asyik nerve pecah tu...so kan banyak kali mak tukar2 port drip).

This morning...otw ke clinic, as usual...sembang2lah kan..
Sembang punya sembang...my mum tunjuklah... kat tangan dia tu mcm bengkak sikit, mak cakap ni ada nanah ni... Amboi, menyirap darah I tau bila dengar.  Mana x nyirapnya, semalam komain xnak duduk hospital ...alasan nak rehat kat rumah rupa2nya dia sembunyikan pasal nanah tu. Mulut I pon terus potpet..potpet..kat mak. Excersice mulut I tau hari ni. 

I marah tu bukan tanda x sayang... coz i love my mum, I x nak my mum kene potong tangan / jari pula pasal kes2 macam ni. Hemm ... mak owh mak!

M: tangan mak ni ada nanah ni... kesan pecah darah hari tu...
I: Mak!! apesal hari ni baru bagitau...semalamkan jumpa doktor. Nape x cakap semalam??Mak ni...
M: ish...mak malas nak duduk hospital lagi..ko tau x..sakit tau kene cucuk jarum tu.cucuk jarum tu sakit, bila dia pecah urat, jadi lebam..lagi sakit tau...ko x rasa bolehlah cakap.
I : Mak...mak kan ada kencing manis... mak tau x kuman tuuu suka sangat bila ada nanah tau...cepat je dia membiak.
M: xper..mak tengok hari... 
I: mak, nanah tu kat dalam...kuman tu kat dalam...luar memang nampak cantikk tapi kat dalam kite mana nampak...mak tau x...mau punya infection tu...kejap je tau, bading kami yang xde kencing manis ni. Apelah mak ni. 
M: xperlah...karang susah2 mak cuci kat kg jelah.
I: mak, ni bukan masalah nak cuci kat kg ke kat sini ke, suzy xder masalah pon nak hantar mak g cuci. yang suzy x nak...mak kene infection pasal nanah yang kat dalam tu. Tau tak!. mak ni...dah banyak kali kene pon masih x beringat! dari jari kaki ke tapak kaki ni naik kat siku pula x kan lepas ni tangan pula. Lepas ni suzy xnak tolong mak dah., kalau doktor cakap potong...suzy suruh je potong. senang... mak x nak beringat...sibukkan sakit jarum cucuk drip tu dari nak selamatkan tangan kan???!

*gitu ku bebel+marahkan mak. HUHUHU, maaf mak..marah suzy sebab sayang kat mak sangat...x nak tengok mak sakit lagi. HUHUHU. saya ada mak sorang je...mak angkat tu memang ramai tapi x sama dengan mak sendiri. HUKHUKHUK. sedih sangat rasanya...sambil cakap tu bergenang airmata...

Lepas tu memasing diam...agaknya mak kecil hati kot aku marah dia... aku pula diam sebab nak cool down kan balik mood aku yang berangin sebadan =(

Sampai clinic terus call adik, konon2 nak luah rasa...hikhikhik sekali adik x angkat hp daa...call akak pon sama =( korangkan...kijam tau. Malas nak serabutkan Mr R, terus main wechat dengan dia..sesi meluah rasa pon berlangsung selama 30minit pastu I ok balik dah.

Lepas mak keluar tu I ajak mak pi tgk sarapan...belikan kuih n lauk sikit...pastu otw balik rumah tu mak cakap...
M: zie, tgk ni...#sambil tunjuk tangan dia yang dia cakap ada nanah tu...look bengkak sikit kat situ.
I: nape mak...
M: mak dah tunjuk kat dortor/ nurse yang dressing tadi...dia kata xde papani, biasalah bila pecah urat ...darah kumpul kat situ jadi nanah... ni dia dah cucuk tau...dia kata ok dah tu xder ape2lah.
I: oklah kalau nurse cakap macam tu...

pastu kami terus sembang biasa2 je...
(tang betul x betul story mak tu dgn nurse I x taulah sebab I kat luar, hope so..mak x buat cerita sebab xnak I marah/bebel dia lagi. Hemmm... )

Harap2 xder ape2lah yang tangan mak tu...risau pula...nak jumpa doktor balik tu 24hb karang so 2weeks lagi tu. Hemm ...


Thanks for visiting =D 
Ok babai. 



 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE 
**TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA