Translate

Sunday, February 9, 2014

Happy Birthday Abah!!!

Happy Birthday To You,
Happy birthday to you,
Happy birthday to u Abah,
Happy birthday to you.

Gitu...dipermulaan entry kite nyanyi2 dulu yer.
Cerita pasal birthday abah yang ke-62 tahun.
Alhamdulillah...masih sihat lagi syukur ya Allah =D
Birthday abah patutnya on 05 Feb yang lalu.
Abah ada datang ke rumah I untuk visit mak... konon2 kami adik beradik nak buat supriselah untuk abah kan... nak buat supprise party gitu.

Nak dijadikan cerita...that day, ya ampon komain bizi I di opis. Lepas tu pula lewat bertolak dari opis...
Dah tu pula... dalam lelaju nak sampai rumah + tuju ke kedai kek tu tup2 anak buah call cakap yang atok nak balik dah.

UIK!! ape kes ni??? I baru nak pi kedai kek ambil kek, adik pula melaju gak dari shah alam pi supermarket nak beli bahan untuk jamuan makan birthday tu.
Dok try kawtim dgn anak buah try hold my abah dari balik awal rupanya gagal.
Abah datang dengan Acik Sabri pastu pula dapat call dr anak Acik Sabri yang no 2, dia cakap Ayie, anak acik Sabri yang no-3 tu mengamuk kat umah dia...nak tetak2 orang lupak.
Hemm macam2 hal tau.

Anak acik Sabri tu baru je kene sakit mental tu, sebelum ni ok bangat.
HUHUHU muda lagi kalau x silap dalam 35 kot umur dia.
Hemm so abah pon x tunggu lama teruslah angkat kaki balik kg... yang kami berdua beradik yg otw balik rumah ni teruskanlah balik rumah tapi idokler beli barang2 party tu semua, dah birthday boynya yillek kan.

 Lepas tu.. hari khamis tu, dapat call dari abah cakap ... anak buah ku yang duduk kg pula jatuh motor time nak hanto adik dia pi sekolah.
Hemm macam2 hal tau...dah abah pon xjadi datang rumah juga.
Bila pikir punya pikir...kite sambut kat kg jelah lagi ok kot...

Kat kg ada family abang I so consider berkumpul adik-beradiklah ni...much more better kalau sambut kat KL, kami 2 beradik je yang ada kan.
Ambil keputusan, kite sambut birthday abah di kg saja.
So, mak pon dapatlah lepas rindu pada rumah, pada katil dia kan... HEHHE
Balik kg tu...klibut pula mencari bahan2 untuk santapan malam nanti.
 Mencari kek sampai 2buah kedai kek I terjah tau gara2 mak cakap nak kek vanilla x nak coklat sudah nyer...nanhado kek vanilla tu so kite taram kek coklat jugek =p

 Semua mamai belaka... I pon dah nak lelap time abah nak potong kek ni, sebab malam tadi abah pi kenduri so balik pon dah agak lewat gitu.

So selamat dah sambutan birthday yang 1st for this yer...kira2 ni pembuka majlis birthday gitu then the next is IMAN birthday =D

Ni pon dok terpikir...nak celebrate di mana??
Nak buat open party or close party for her??
Nak buat thema ape??
Nak tempah kek di mana n bagai mana??
Hemm serabutnya.
 HEHEHHE so think and think and think....



Thanks for visiting =D 
Ok babai. 
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA