Translate

Monday, November 17, 2014

Pre-STory Family Day.

Assalamualaikum! 

Suka-duka membuat program family day semuanya bermula di sini.
Agak2 nak cerita yang best2 je ke nak yang duka2 sekali eh??
Ok.. kite sembang light2 jelah ye =)
Venue program : D'Nelayan Beach Resort, Pengkalan Balak Melaka
Date : 7-9 Nov '14
Teams: ICLAN Groups (kawan2 U)
Cost Package : A -RM199
C-RM80 (5-12Y)
Toodler : FREE

Disebabkan ada kemalangan  silap paham due to order makanya 4 family tak x cukup room to stay =(
Sesiapa nak menginap or nak make own family days kat sini sila tidak berurusan dengan EN RAHMAN ye, much more better korang buat reservation di kaunter or dengan En Zakaria(onwer resort) sebab kekeliruan itulah 4 family kene stay to other resort.

my family, my boss family, my kawan family (2 family) have to stay kat Perahu Layar...a few hundred meters from the location asal.  Nampak dekat tapi sebenarnya menyusahkan, yer arr nak mandi pool dah nak berkawan2 kene ke Nelayan kan sebab lain2 semua kat sana, dah basah2 nak balik ke Perahu Layar balik, nak change cloth bagai...dengan anak2 merengek nak baring2. 
Agak spoil kat situ... tapi ape pon alhamdulillah ...all berjalan lancar.
Jom layan gambar sinopsis 3D2N our journey =D
 
PERAHU LAYAR
 OMG!! 1st time kot masuk resort/hotel budget. Hmm nothing much to say just nak cakap...ok hope it's the last in my life hendaknya stay in low cost hotel.
My luck not so good, so dapatlah bilik yang katil bucunya koyak... my Irfan say..uik, katil boleh koyak ke mi??Ni macam bukan hotel je. Hmm.
Almari tu jangan buka...berkulat T_T, bau satu bilik...bau kepam..

*1st time in my life nak travel tetiba teringat nak bawa sekali Febreze, HUHUHU tak sangka, rupanya berguna di kala ini =) so setiap kali masuk bilik...press sana sini febreze baru bagi anak2 masuk, HEHEHE mengelakkan mulut potpet2 komplain =p

4 of us only... daddy not around

 Depa tangkap kumbang kat balkoni bilik =)

Iman sarapan meggi cup


 Mau pigi mana haaa???

Iman in RED

Indoor game

Hadiah

Main belon ye Iman...

Budak ni kene taji dek bola, time game baling tin, sape soh duduk belakang tin =)

Swiming time



Semua pakai new swiming suit. HUHUHU


Outdoor game

Bucuk acam mummy ni...

Hitam legam sudah, seharian mandi pool

Dalam van =)

Iman dah kepenatan =)

Balai Cerap

So clean toilet kat balai cerap ni...suka, x busuk pon

Awesome...PANTAI.
 Sila abaikan muka ku yang berminyak itu...


Nanti ku sambung full story pasal family day itu ye...memang awesome.


Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA