Translate

Wednesday, February 11, 2015

Day 2- MELAKA

Assalamualaikum!

Sihat ke masing2?? Alhamdulillah mana yang sihat segar bugar tu..yang kurang sihat, cepat2 jumpa doktor ye...

Hari ni nak finishkan cerita short holidays yang tergantung xder ending tu kan...
mana yang lom baca, korang boleh [baca kat sini].

Day-2 ye... sebab malam tu kami stay hotel.
Motip stay hotel??
Muahaha... 22/12 is our anniversary koo so haruslah mengedik2 lepak hotel. KAHKAHKAH, vengong dapat ongrumah macam saya tapi saya suka sebab arjuna saya suka layan kerenah saya.
Kami stay 1 night je..sedih kan, tapi xperlah sebab sekurang2nya ada gak holiday dari nanhado..ko sanggup duduk rumah layan perasaan??

Kami stay kat Bay View Hotel je tapi syiok wow ^_^
Sebab dapat rate murah gila2 punya murah..including breakfast pula tu. KIHKIHKIH
Moh ler layan gambar sat...

Sarapan pagi... ni mak punya bowl bukan anak2 ^_^

Bibik baru dong!! tukang pegang tuala. HEHEHE

Owh my hero =p
Sasa my arjuna. HAHAHA
He angkut the batalion pi berkubang derr.

Eh sambung balik gambar a day before, ada berbaki sikit. HAHAHA lupa nak masuk entry day-1 =p
Layan jap ye =)
Bapa mertua ku =)

Cik mek molek...

Siap gaya kaki jengket sebelah. HIHIHI

Time ni dia ada say something kat zirafa ni. Hehehe

Little angle sedang explore Zoo Melaka... daddy jauh nuu kat behind

Bergaya sungguh my angle, tokor olahragawati kah??

The gediks of Iman with daddy =p

Ni kat kandang ostrich ...daddy suka ostrich =D

Rehat jap time anak2 nak ke toilet, ni kawasan tiger, puma segala.

Kandang rimau...oummmm!!

Ambil koo, badang je gagah nak sorong ni...twin, time ni dah ler memanjat bukit tinggi, mak surrender, tercungap mak nak sorong =)

Owh my darling..baru jumpa balik sebab dia sorang je masuk group moksu =)

Hujan..

Our vacations here.

Jonker street

Jem kat sini...

Mak 3 beranak...

Eh ..lagi muka mak 3 beranak =p


Ni kat area sungai tu..nama ape tah. HEHEHE

Ucu bella dengan mak and ayah mertua ku =D

My abang lang dengan Arjuna beta =D

Sungai Melaka a.k.a Melaka River XD

Ni x taulah dia start jalan dari mana tapi I jumpa signage ni...comel je =D

Abang Long and kak long with he daughter tu.

Membeli belah tu...sompek tapi aleh2 anak2 ku juga terjebak beli sekali =p

Dalam cruise sudah!!
Done kat MRC kami terus split lah...kereta kami ke Bayview Hotel Melaka.
Stay overnight here for our anniversary ke-13y.
Our room... yeah!! besar.

Bilik air...

Tab mandi pon ado.

Safety box, berfungsi...aku try dah =D

Eh, ada my arjuna pula. HEHEHE


Barang2 aksesori, ada kits menjahit...yeah!

Suasana waktu malam from our room ^_^

My both bujang...

Irfan pakai baju new swimming suit utk size 12y but ngam2 hoit...ko kan, panjang sangatlah weih.

Muka x mandi pagi, gosok gigi and basuh muka je sebab memasing nak terjun pool.

Budak baik!!

Aktiviti berikutnya is mandi pool.
Gambar x banyak pon sebab dengan mak2 sekali terjun tiruk. Muahaha...
So dengan mak2 sekali rentung weih sunburn. Kwang..kwang..kwang...

Dari jam 9-11pagi berendam siap x nak balik siap suh sambung bayar duit hotel sebab syiok sangat berkubang. Hikhikhik...
Aleh2 11.45 daddy say jom sape lambat tinggal sini. HAAHA so what u aspek?? Of course ler Si Aryan melalak bagai x hengat pastu pujuk2 baru diam. HIKHIKHIK, rumah xder pool gini ler, sesekali jumpa..amboi jakun x hengat padahal semua dah kecut2 jari tu.

Then naik bilik sambung berkubang dalam tab pula. Hokaloh...sungguhlah anak2 ku jakun sangat.
Mentara tu mak siap2 kemas / packing barang mana2 yang bersaki baki sebelum check-out.
Kami minta late check-out, alhamdulillah dapat keluar jam 1pm for FREE ^_^.

Foto2 terakhir sebelum check-out =p
Suci murni sangat muka budak ni!!
Kalau dia tunjuk perangai...alamak, rasa macam nak terjun katil je. HEHEHE

From our room, morning time ^_^

5 of us, we are happy family ^_~

Bebear pon kene angkot pi vacations gak... untunglah jadi bebear =p

My darlings!
Esskrim sorang satu koo, pastu kalau baju putih pula tu...haih, bising mulut mak potpet2 takut baju anak2 kotor. HEHEHE
**Standard mak2 bila stock baju dah sikit =)**

Sembang pasal eskrim...

 
X-mas decor
Decor X-mas lagi...
Review pasal hotel ni..
Saya suka sangat dengan hotel ni walaupon duduk dalam kawasan bandar tapi
~ x bising langsung bunyi kenderaan.

~ Bilik luas, katil combine boleh muat kami berlima =)
~ view from bilik cantik
~ lift view semua puas hatilah.
~ HARGA.. AWESOME sangat... worth it for money hokey.
~ breakfast yang sedap and banyak pilihan...(lupa snap gambo weih, anak2 xlalu nak makan dok ngadap pool je dari cafe )
 ~ lot parking yang banyak

Kurang best about hotel ni :
~ security / keselamatan kurang sebab dari parking dalam bangunan hotel boleh akses oleh orang luar, lift yang hubungkan pool accessable to hotel room too so outsider boleh use the lift utk ke mana2 floor hotel dengan senangnya.
~ time kami naik parking sebelum check-in, no body waiting kat laluan masuk ke parking so parking visitor sharing dengan parking orang luar.

Yang lain semua awesome...
Kalau ke melaka, plan nak holiday kat sini juga...senang ko, pool besar siap ada jakusi pool lagi tu. HEHEHE


Thanks for visiting =D
 Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA