Translate

Monday, April 27, 2015

Short Trip Kuching 2015.

Assalamualaikum!

Yeah!! kali ni memang penat, daripada urusan kerja pastu menyambung cuti keluarga pula, ginilah kalau dah jadi mak..anak and family tetap jadi keutamaan juga =)

Hari Jumaat, tergediks2 drive ke KLIA2 sebab nak on board jam 9 so makanya jam 7 gitu dah terpacak kat sana... ngantuknya toksah cakap sebab hari sebelumnya dah ler balik rumah lewat peh tu kene kemas baju terus tgk2 dh waktu tengah malam, nak tidor pon takut juga..takut x terjaga, so tidor2 kekura. kul 5 je semua alam berbunyi dengan pakwe pon call gak takut makwa dia tertidor lena. HAHAHA...pakwa ku OS juga kala ini.

siap2 mandi segala terus zass ke airport.  kali ni on board ke Kuching, ascot somebody ke sana.
Ni atas duty tau bukan jenjalan cuma banyak gap free lah kan. HIKHIKHIK ^_^.

In white...

Dalam Jamban a.k.a toilet kat KLIA2, cantik..aku suka tang gambar kat pintu tu...


Cantik??? kereta depan tu;ah =p

Trip kali ni saya stay kat Riverside Majestic ye berhadapan dengan Khatulistiwa cafe.
Ok je for me sebab dapat bilik Business Suite ken ^_^. 
 Level 10
Room No: 1003

Ruang legar.

My bedroom

My bathroom
 Besau.

Sinki yang superdupa best sebab boleh tgk semua angel...

 
 Tilam yang lembut dan selesa =)

Another one more extra toilet, kat bahagian dry kicthen.


Dry Kitchen

 Ruang tamu...
My bilik di sebelah bilik ni.
So sebab besar makanya tv kat sini pon aku on gak sebab aku takut. HAHAHA

 My view from my room.

 Ni from my room vew gak.

 Selesa sofa ni tapi sayangnya..dapat duduk kejap je. HUHUHU x dan nak tgk tv kat luar sangat pon.

Safety lock.
Atas tu ada extra pillow siap dalam plastic lagi ko.

 Baju mandi dia BUSUK!
Bau lemari...sakit hati aku bila pakai..choi!!
Tapi aku dah complaint kat kaunter, so hope kalau korang pi sini..xdelah dapat baju bau busuk lemari ye =)

 Ni view dari belakang set kerusi makan kat ruang tamu.
Best weih...ada macam little balcony yang boleh duduk santai pandang luar ni tapi aku gayat so duduk kejap je aku rasa macam nak terjatuh bawah. HIKHIKHIK.

 Pintu ciput tu aku x tau ape fungsi, maybe utk decor kot...x boleh buka.

Barang2 FREE HIKHIKHIK.
Memacang barangan ado.

Lepas snap ni terus mencicit masuk duty, ascot guest pi jalan2 Kuching.
Ada singgah sana sini sinun then guest request nak pi spa, sib baik ada lagi spa yang buka so slot in guest siap minta permission nak off duty, buat kerja sendiri boleh x? sebab x kan aku nak membuta 3jam tunggu kat spa tu sampai depa siap kennn and alhamdulillah, guest kali ni spoting, so dia pon suh i pi jenjalan dulu dari melangut tunggu dia siap spa..x selesa katanya sebab ada yang tunggu =)

Yeah!! so moh kite pi shopping!.
Hajat asal memang shopping je peh tu terus jumpa wayang pula so ape lagi...
bila kira2 ngam2 time habis guest siap spa so layan jap movie =D 

 MBO Kuching you ^_^

Cintkkan!!! kagum aku kejap. HAHAHA


Lepas siap tu terus pi sambung bawa guest tgk panorama Sungai Sarawak.
Then malam tu depa ada business dinner, dia ajak join, idokler aku join...gila ko, formal dinner tu, mana aku bawa baju formal utk dinner so haruslah aku minta off duty ken =).

Kereta aku drive sendiri...
Guest dalam private car lain, x campur lah kan..ada own driver too.

Cak!! best gak drive kereta ni.
Then malam tu lone ranger pi jalan sorang2 kat sini.
Kamek cuci mata bah. HIKHIKHIK

Lepak sini sampai lewat malam, dok layan buskers yang best =)

Next day to dah free activity so kite sarapan dulu.
Sarapan
Lepas tu sambung shopping kat Serikin peh tu ingat nak singgak Matang wildpark tu tapi dah lewat sangat so terus balik hotel, pek2 barang terus calow..tu pon rugi x merasa mandi pool =(

 =D

Nak tunjuk..new handbag beli kat sini .HAHAHA

 Lunch tu singgah makan kat mall kejap, kekonon nak layan Korea food aleh2 x sedap macam kat kl nu, hemm sikit je aku makan...

Peh tu ngokngak2 aleh2 tgk jam dah dekat kul 7pm, kami flight balik jam 9pm so ke airport terus. Hujan pula.
Dah siap2 parking kereta terus ke dalam sebab nak check-in luggage yang x berat mana pon. HIHIHI short trip yang program agak padat so kek lapis pon aku beli kat airport je and of coz ler x banyak pilihan kennnn.

Tunggu punya tunggu aleh2 retimed pula..memula from 8.50 to 9.20pm oklah ken... pastu terus postpone ke 23.20 T_T
This time semua kedai dah tutup,,,so aku lapo kebuloq ko. Gila babun, aku punya planning asal..kuching - KUL sampai sana dalam 9.45-10pm so terus makan kat KLIA2 then balik rumah pick-up anak2 kat rumah then terus chalow balik kg...dah kul 11.20 baru nak take-off from Kuching kul berapa aku nak sampai rumah??

Terus call adik aku, pesan..aku x jadi balik malam ni sebab take-off from kuching dah lewat sangattt.
So terkehel aku kat airport tu dengan sejuk sambil berlapar, memang x awsome ye.

Then trip ni sampai airport jam 1.30 lebih kurang aku terus pecut balik rumah by 2.30am aku sampai, masuk rumah letak bag, letak badan atas tilam terus lena..x sedar diri dah, gila penat..tudung pon xbuka hokey, muslimah sangatttttttttt padahal rumah kosong, anak2 pon xde =D

So Sunday morning tu terus balik kg... next trips sambung entry lain k =)


Thanks for visiting =D Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA