Translate

Thursday, August 29, 2013

raya

Nak share pasal raya lagi...
Aih, kata raya sebulan so aku buat entry ciput2 je pasal raya... 
Malu nak menangkap gambo untuk diblogkan =) *padahalmalasnaksnapgambar* HEHEHE

Kali ni story pasal raya yang ke berapa xingat ye.
Ni rombongan sepupu...anak arwah mak long.
Biasanya depa mai on 1st day raya...memang ada mai pon tapi that time my mom xder...
Ingat x aku update status pi bawa mak aku pi Giant yang baru buka kat kuala selangor tu.
Hemm depa mai tu ngam2 aku nak parking kereta baru sampai Giant =)
So minta maaf bebanyaklah yer. 
1st time 1st day raya pergi ke mall...owh my, sayunye kalau kene bertugas on 1st raya, mau nangis xreti2 kot. HEHEHHE

2nd time visit rumah Mak Timah yer...
Tang tidur tu is a day before, saja nak tunjuk...ramai manusia kat rumah mak den...
yippi, meriah =D


Ni serombongan kezen I yer... best sangat... suka tau (^_^)
Yang Kak Lang sedang pegang tu is new grandson - Naqib a.k.a Jebat.

Parking sampai depan pintu rumah koo.
HAHAHHA, disebabkan ada berlaku banjir kilat... so parking kereta dah sampai tepi jalan nuuuu. 
Patutnya boleh muat semua tu dalam laman rumah =)
Budak macam cine tu...Nama Iman gak tapi xingat Iman ape but nickname sama youuu.

Lepas depa balik, kami beraya pula rumah atuk sedara.
Ni rumah baru atuk, last year raya kalau xsilap rumah dia terbakar...habis hangus rumah, barang2, duit yang simpan kat rumah... gara2 ubat nyamuk yer...
Alhamdulillah...atuk ni and family anak dia tak ada ape2, selamat & masih sihat lagi...
dulu time dia sakitkan tup2 dapat call wife dia meninggal...terkejut u, sebab yang sakit teruk dia, nenek sihat tup2 nenek yang dipanggil dulu , ape pun...ajal maut ditangan Allah. 
AlFatihah untuk nenek...rindunya nak tengok senyuman dia, hemmm.

Iman dengan onyang... tengok muka Aryan, comel sangat. HAHAHHA

Lepas dari sini kami terus balik KL.
Rehat kat rumah pula.

Later I update pasal raya lagi yer...
Kene make sure story raya end dalam bulan Syawal gak. HEHEHE.


ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA