Translate

Monday, January 12, 2015

Panic Sebentar!!

Assalamualaikum!
 
 -Gambar from google-

Macam ni lah saya lunch tadi.
Hari ni hari pertama ke sekolah so My boy Irfan pon 1st time nak menggunakan khidmat van sekolah yang baru due of my friend dah tak dapat nak send my son anymore.
So sad tapi yerlah have to move on gak.

Nak dijadikan cerita, pagi ni saya terlewat bangun dan semua orang pon lewat gak. HAHAHA
Saya tidor on 5.30am seriusly memang mata x boleh nak bertahan gak then terjaga balik 6.20. HAHAHA kelibut hokey siapkan anak2.
Van baru ni by 6.30 dah jalan kan so aku pon dengan redha, pi hantar my boy terus ke sekolah... Oklah, by 7.02 dia dah terpacak depan pagar sekolah... settle satu bab.

Tengah hari tu, van baru ni ambil lewat sebab budak tahap 1 (darjah 1-3) & tahap 2 (4-6y) dia ambil sekali..tahap 2 balik kul 1.20 ke 1.30 ke gitu2lah.

So aku ni by 1.10pm dah terpacak kat sekolah konon2 bawa bekal nasi ayam tapau for irfan utk tean dia makan kat sekolah due tunggu kezen dia tahap 2 balik sekolah sebab depa 1 van pagi petang so senang kan..ada orang tolong perhatikan my bujang.

Sampai sekolah aleh2 cari2 x jumpa. Hmm memula pelik gak...manalah budak ni pergi...dia orang keluar 1pm pastu cari tempat biasa budak2 tunggu van pon xder.
 Sudahnya ku tunggu anak buah ku habis sekolah, dia cakap budak darjah 2 dah keluar jam 1 tadi maknjang, kayanya... habis dengan dia2 sekali cari kat tmpt tunggu bus.  Aku pula cuak...ada rasa2 sikit lagi nak meraung. HIHIHI dok terbayang2 dah anak aku kene colik ke???

Cari punya cari rupanya..alhamdulillah dia dengan kawan dia dah masuk dalam van baru .. sebab pagi tadi dok pesan kat dia... Irfan nanti balik ikut Azim ye...karang naik van sama dengan Azim tau, sekali dengan abang aiman... Iya jawapnya.
Betullah tu...si Azim tu kenal dengan akak yang bawa van tu so kire selamatlah kan dia orang sebenarnya. HAHAHA aku je cuak sebab cari anak x jumpa2 sampai tangan dah start menggeletar nak call pakwe cakap anak hilang. HAHAHHA

ape pon, syukur...anak aku selamat sebenarnya, dah lama kot dia dalam van baru tu. kire oklah kan, dengar kata. tapi memang dah pesan jangan nak maian gusti2, main lasak2 karang hidung berdarah payah. Siap pesan, jaga kasut...jangan sampai kotor ^_^.
**Tu ragam anak sulong**

-Ragam anak ke-2 pula-
Dia hari ni 1st day so sekolah balik jam 10am.
Dia dok complain, sekolah hari ni x best sebab sekolah kejap je, pastu dah balik...pastu teacher tak ajar ape pon.  Teacher suh lukis 2 je hari ni.
Bila tanya, Aryan lukis ape?
Lukis gambar ball.
Cantik x lukis gambar ball tu?
Entah jawapnya...
Siapa kawan lain lukis ball?
Dia cakap xde sape pon lukis ball dia sorang je...kawan lain semua lukis gambar bunga.
????
Bila tanya nape x lukis gambar bunga gak macam kawan lain, dia jawap..
Aryan x tau lukis gambar bunga so aryan lukis gambar ball je lah.
Sabar jelah... (dia pula memandai jadi cikgu sendiri ^_^)

Dia tanya saya, ngape x tunggu dia kat sekolah macam mummy daddy kawan2 yang lain?
Ku jawap...aryan dah lama sekolah sana..x yah tunggu pon aryan dah pandai nak ke mana2 kan..
Dia x puas hati, dia ckp lain kali tunggulah mcm mak kawan aryan yang lain...
Ku jawap..nak suh tunggu, cakap kat daddy sebab aryan daddy yang hantar, Abang Irfan mummy yang hantar so mummy tunggu abang irfan lah, mana boleh nak tunggu 2 sekolah lain2....
Diam je dia, tapi ada dia membebel sikit x puas hati gak tu =p

Ok..tulah ragam anak saya 2 orang bujang di hari pertama bersekolah hari ni =)

 Thanks for visiting =D 
Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA