Translate

Friday, July 5, 2013

Mi Goreng SEDAP!

Kisah mi goreng jenama sedap.
Kami kan dah 4 hari di kg so...soheh2 lah xder memasak dalam masa terdekat ni. 
Malam tadi, balik dari kg je... si Aryan merayu dumba nak makan mi goreng sedap.
Yang macam ni yer...

Kebetulan baru beli stok...aish, lupe nak sorokkan so ini lah padahnyer...anak2 menggelitik nak gak makan maggie ni. Tsk...tsk...tsk.. tau lah maggie not good for healthy but tu lah...nak gak makan. Konon2 x nak bagi anak makan...tapi, mak tersilap langkah daa...lupe nak siap2 sorok :(

Oklah...alang2 dah memasing dok nyanyi2 nak makan mie goreng senang dimasak sedap dimakan (ikut lagu maggie =) ...) maka... I pon layankan je lah.... siap pesan tu... malam ni je tau makan maggie...next time, no more. HEHEHE...

Semangatlah juga nak memasak...siap tengek periuk...ketik...ketik...ketik...eh!! apesal xder nyala api ponnn. Cek penyambung gas...ok je. Adoi...apesal pula ni...otak dah setting, adakah bakal berdapur baru??Hoyey!! *berbicara dalam hati gitu*. Dah try berkali2, haih...naik nyampah ler pula. HEHEHE, sudahnyer  call cik darling. (Emm sikit2 cik darling...to depending dgn cik darling sgt aku ni). 




Lepas dok potpet2 ngadu...endingnyer, senang je cik darling cakap... gas habis ler tuh, pi call orang gas suh anto. Macam gambo kat atas tu =) .
Lepas call orang gas, I pon dok sambung buat kerja rumahtangga, tup2 si aryan berbunyi...bila ni orang nak antar gas ni?? dok ulang ayat ni...boleh pengsan tau layan budak gemuk ni punya perangai. Sebagai mak yang nipis telinga...berdoa sesungguh hati...hoi orang gas, cepat anto boleh tak??anak aku dah kemaruk nak makan mi goreng sedap ni ha. *baca dengan mood geram gitu*HEHEHE....

Dah siap masak semua...rupanya...ceteot je depa ngap. Ya Ampon...ni mak naik geram ni, tapi...it's ok, mak tolong perabih yer..so tengah syiok makan, Aryan mai balik...mie, nak makan mi goreng mie...so we eat together lor. Semangat sungguh dia makan depan maknyer...ambik hati ler tu =)

Mi goreng SEDAP selamat ditelan =D

ok babai.

With Love Razila
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA