Translate

Tuesday, July 16, 2013

Ramadhan - day 6

Emm dah masuk hari keenam...tsk..tsk..tsk.. masih belum dapat peluang berbuka dengan cik darling T___T
bizi sungguh mamat itu, sib baik ler bersahur tu dapat hari2 bersama2 kalau tidak dapat gak...ko xyah balik rumah yer, HEHEHE bini dah naik hantu tu... jgn memain ya.
*just kidding yer atas kat atas tu =)

Well jangan dipersoalkan berbuka bersama ke berbuka berasingan ke...sama je, masing2 ada urusan yang kene diselesaikan. Kalau dapat berbuka bersama tu dah kira bonus, kalau xdapat tu xperlah..xder yang kurang pon, masih berbuka jam 7.30pm =D

Ok...menu yang superb simple..
sosej & nugget ayam saja ya
Kurma coklat TMS
Air suam

Lepas berbuka mencanak ke klinik pula hantar si bujang berdua tu, DOMAM.
si Irfan dr sabtu dah on off, on off, si aryan dah start2 dedor badan dia.
Iman dgn mami, sehat alhamdulillah.
Doktor cakap Irfan kene alergik sampai demam... kalau ikut bahasa kite ni, demam campak ler tuh, yg ada dok merah2 naik ruam tu...ha gitulah...gatal katanya.
so dah dapat ubat segala, kite pulang lah yer...rehat.

awal pagi...Iman buat kerja lagi.
Emm minah ni xsudah2 buat kerja pepagi butelah.
Aduyai anak...awat ler jam 2-3pagi ko bangun nak ngajak orang nyembang??
Bila xlayan dia nangis...bila dilayan aku yang nangis.
owh my Iman...why lah make mummy daddy in trobulesom???
Omak dah rupa cam ginih dok layan Iman buat kerja pepagi bute.

Semoga flow tidor Iman back to normal...tapi aku agak dia nak dapat ilmu baru but xtau ler ape ilmunyer.
menjelang nak dapat ilmu baru, aku memang ler x cukup tidor.
Disebabkan Iman buat kerja lagi awal pagi tadi makanya...kami sefamily TERBABAS waktu sahur.
Tersedar jam 6.30AM OWH my! rasa nak menjerit saja waktu tu.
Xperlah...redho.
Semangat aku keluarkan udang sotong bagai nak masak sahur tomyam sudahnyer...ko duduk lah balik dalam freezer yooo ^_^

Ni aku time sekarang ni...bila ingat balik baru perasan, semalam xjamah nasi pon.
Alahai, sian Iman, susu ko kurang zat le for today night n tomorrow.
Owh my...kaki pon dah naik geletar. emm 3hour+ to go. chaiyokk suzy.
After pump je aku macam nak pitam...hohoho xkan nak berbuka sekarang, terasa ruginyer.

Ya Allah, berikan ku kekuatan nak menghadapi keadaan ini, semoga Kau permudahkan urusan penyusuan untuk anak ku Iman. Amin!!

plan menu for today...
Ayam masak lemak
Tapi tadi mak call cakap menu depa ari ni, Ikan belukang masak asam pedas and masak lemak. Pergh!! abah aku makin expert memasak derr since mak aku not well ni. Terbaiklah abah ni. Tarap masterchef ko...tabik spring kat abah =)
Emm macam nak buat ikan tenggiri masak asam pedas je...
Emm xtaulah, tunggu jam 6 nnt kite start ke dapur bersilat ya =)

ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA