Translate

Tuesday, June 3, 2014

Kenduri kendara kendiri...

Assalamualaikum...
Senyum sat =D

Yippie, suka sungguh ler hati ni haaa. I telah buat penderaan dalam ketidak sengaja gitu. hehehe.
Kan dah mention sebelum ni, sang suami I outstation ke Gannu dari Rabu up to Ahad ken, so nak dijadikan cerita kelakar, sang suami begitu risau bila sang isteri cakap x tahu jalan ke rumah kenduri di Pandamaran, yup my parent in law dah decide ke Pandamaran not ke Rawang.

Lagilah sang suami gundah gulana bila sang isteri cakap si ayah telah missplace the kad jemputan or maybe si ayah dah buang katanya. Aduhai.. dalam hati berdoa gak sambil2 suh gak si ayah cari or tanya sedara yang masih ada kat jemputan tu... yerlah nak pakai GPS pon kene ada alamatkan??

Dalam jam 12am+ sang isteri mesej sang suami, nak say good night sebab sang isteri nak tidor dulu, sang suami reply WA cakap...abang on the way balik rumah.
Uik!! apesal balik dah malam ni??
Hari ni abang dah siap kerja, so esok xder ape2 aktiviti pastu abang Din pon sakit gigi so decide balik teruslah...Esok abang balik kg tau...
Balik naik ape yang??Nak ayang jemput ke sana ke macam mana esok ni??
Tak yah, abang balik naik BUS =)
HAHHAHA... reti ke naik bus tu??
Dari rumah kite ni ada bus ke kuala selangor kan??
Ada tapi x taulah berapa jam sekali lalu...
OK, esok tunggu je kat kg sampai abang sampai ye...dah gi tidor.
OK yang..bye.

Yeah!! sang suami berjaya balik kg via BUS. Hihihi kelakar gila bila ingat, ketawa terbahak2 kami ni dok sakat mamat tu, actually kesian gak sampai rumah pon sah lah dalam jam 4pagi gak pastu jam 7am dah bangun balik siap2 nak balik kg. Dalam kul 11+ baru selamat sampai kuala selangor...
Agenda diterus kan ke Pandamaran, wedding family.  Sang suami yang drive, sang isteri sibuk nak membuta. Hihihi.

Iman and Aimy Zulaikha.
Beza AImy 2 bulan tapi sebab dia bersalin on Dec terus beza tahun. HAHAHHA.

Anak dara orang ni x boleh dimarah x boleh tinggi suara depan dia,
I ada tercakap haip kat dia...x tinggi pon suara tu cuma kuat kot sebab mak dia pesen cakap slow2 macam dalam kelambu, dah si Aimy melalak bagai x hinggat dah rupa kene dera pon ada..aku naik seriau pula tengok...mak dia memang cakap anak dia ni sentitif sikit...kekadang gelak kuat sikit pon dia nangis payah pula aku rasa nak jaga budak ni, hehehehe.

Posing sat mentara tunggu pengantin mari =P

Loh, budak Azim ni, nak interframe jugak.

Pengantin mari dah...just coming tapi x dan nak snap picture sebab kalut kejarkan Iman...berlarian di atas jalan Tar siap jatuh and cedera di lutut =)

Main chak! dengan apaknya keliling kereta. Hemm panas terik pon dia x heran.

Catch u darling...dah jatuh, lutut berdarah pon dia x heran...masih nak berlarian gak.

Dah start buat collection HRC nampak si suami ni. hemm hantam sajalah.

Balik dari kenduri singgah rumah abang ipar pula...alang2 dah lalu kite singgah jap tumpang solat =)
Minah ni memang sweet sangat kalau dia pakai tudung tau. Hehehehe =)


Tang makan, minah ni memang agak cempion =)

*mak mertua saya tak sihat, mak saya pon x sihat gak =(



Thanks for visiting =D 
Ok babai. 



**Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA